Sledgehammer Brewing | Grafisk profil

Logotyp och grafisk profil till bryggeriet Sledgehammer Brewing Company med inspiration från den nordiska mytologin. Bryggeriets symbol inspirerad av en klassisk illustration av Thors hammare – en symbol som länge följt bryggeriets ägare och byggmästare i form av en tatuering och ett smeknamn. Därför passande på väldigt många sätt.

Det modifierade typsnittet som utgör textdelen av logotypen valde vi för sina rötter i tidig hantverkstradition. Helheten ska utstråla just den passionerade och genuina kunskap som ligger bakom bryggeriets produkter. Inget lämnat åt slumpen.

En genomtänkt helhet

Med konceptet följde en färgpalett, typsnittsguide och andra visuella riktlinjer, samt förslag på utformning av etiketter, visitkort, hemsida med mera. Det vill säga en komplett grafisk profil som styr utseendet på bryggeriets marknadsföring både online och i tryckt format. I allt från visitkort till hemsida.

Visitkorten skapade vi i två olika utföranden. En variant för slutkunder och ett kort för kontakt med restauranger, leverantörer och andra företag. Utformningen är spegelvänd så att de tillsammans bildar en komplett symbol. En spännande detalj som också gör det lättare för bryggeriets personal att skilja de olika korten åt.

Bryggeriets logotyp finns i olika varianter. Med avsikta att den ska passa i så många olika situationer som möjligt. Detta eftersom den ska fungera på allt från tappkranar på restauranger till fasadskyltar och transportfordon. Ett helhetsgrepp som tillsammans med våra illustrerade etiketter ger bryggeriet glada tillrop från kunder och ölkännare.

Genom en genomtänkt strategi för varumärket ser vi tillsammans med Sledgehammer Brewing Company till att produkterna sticker ut i mängden. Ett måste med tanke på den växande marknaden för hantverksöl.

Besök Sledgehammer Brewing Company här.

Läs mer om grafisk profil och logotyp

Läs mer om våra tjänster inom grafisk design, illustration och marknadsföring under våra tjänster. Se fler exempel på grafisk profil och logotyp skapade åt andra kunder under sidan projekt.

För att få en överblick över vårt utbud rekommenderar vi också ett besök på vår startsida.

Hemsidan använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse.