Safe Zone | Grafisk Profil

Här ovan syns färdig grafisk profil för Safe Zone UF. Satsningen är ett projekt på en gymnasieskola i Malmö, med syftet att lära eleverna grundläggande färdigheter inom företagande.

Safe Zone UF drivs av en grupp ungdomar som utvecklar ett företagskoncept kring personliga säkerhetsprodukter. Med försvarsspray som primär produkt.

Idéen bakom UF-satsningen är att skapa större trygghet i vardagen för tjejer i alla åldrar.

Grafisk profil för Safe Zone UF

Tillsammans med eleverna har vi tagit fram en logotyp och enhetlig grafisk profil. Profilen inkluderar färgschema och instruktioner för hur grafisk design och bilder ska användas i marknadsföring, profilprodukter och så vidare.

Som utgångspunkt finns önskemålet om en modern och stilren logotyp som anspelar på försvarsspray och just en ”safe zone”. En plats där användaren känner sig trygg. Utom räckhåll för angripande faror och framförallt greppande händer.

Därför tog arbetet sin början i att leta referenser och former utifrån företagets tänkta produkter. Efter att vi provat olika utförande kom vi gemensamt att landa i en enkel geometrisk logotyp med anpassat typsnitt och en starkt geometrisk form. Som också påminner om en säkerhetsvarning. Något vi tycker är mycket passande med tanke på företagets inriktning.

Med detta i åtanke, har vi tagit fram en matchande färgpalett som också ska återkomma i bildval i marknadsföringsmaterial för Safe Zone UF. Alltså lite kaxig. Också lite farlig. Ungdomlig och lite lekfull, men samtidigt borgande för trygghet. Stilren och modern.

Till logotypen finns också en illustration i olika färger. Som bakgrund till logotypen eller annat innehåll.

Utöver det grafiska arbetet bistår Formidaniel AB också med en animerad logotyp rill projektet. Bland annat för att använda i en reklamfilm. Ett samarbete tillsammans med Smartfilm AB.

Vi tycker att detta på alla vis är en föredömlig satsning som vi är glada och stolta att stödja. Självklart önskar vi gänget bakom Safe Zone UF all lycka framöver och vi gör fortsatt vad vi kan för att också skapa uppmärksamhet kring den problematik som projektet lyfter fram.

Mer om företaget hittar du på Facebooksidan för Safe Zone eller på hemsidan för Ung Företagsamhet.

Läs mer om våra tjänster

Läs mer om våra tjänster inom grafisk formgivning här. För att se mer om våra andra tjänster inom illustration, animationer och marknadsföring med fokus på video klicka dig vidare till den här sidan.

För att få dig en översikt över alla våra olika tjänster inom marknadsöring är det en god idé att börja från början.